2008-03-24 16:20 #0 av: AnnaL

Europamästerskapen i kendo i Helsingfors är över. Svenska juniorlaget kom hem med silvermedaljen, efter en tuff fight mot Frankrike! De svenska seniorerna presterade sämre, och på prispallarna stod som vanligt Frankrike och Tyskland.

Ambjörn Holmkvist, Alexander Hamilton, Oliver Södergren och Adrian Wahlberg tog sig till finalen i juniorlagtävlingen, där de mötte hårt motstånd i Frankrike som vann alla sina tre matcher med en poäng vardera. På vägen dit slog Sverige ut Ungern, Schweiz och Tyskland, de senare ett erkänt tufft lag.

Seniorherrarnas lag tog sig till kvartsfinal efter bland annat en dust med Turkiet där Sverige vann med nio poäng! Det var till slut Storbritannien som slog ut våra herrar för att i sin tur förlora mot Frankrike som vann tävlingen.

Damlaget fastnade i poolen ur vilken Ungern och återigen Frankrike tog sig vidare. De senare fick på damsidan nöja sig med en andraplats medan Tyskland vann guldet. I de individuella tävlingarna tog sig fyra av svenskorna ur poolerna, samtliga som vinnare.

Bland herrarna individuellt var det Henrik Johansson som kom längst med fyra vunna matcher efter poolen och till slut förlust mot holländaren Boris Jansen som sedemera fick Fighting Spirit. Alla herrar tog sig dock ur poolen, undantaget Nicke Rydgren som ej deltog på grund av skada.

 

2008 års europeiska mästare i kendo

Damer, lag
1.Tyskland
2.Frankrike
3.Finland
4.Italien

Damer, individuellt
1.Susanne Aoki, Tyskland
2.Wiebeke Röhrbein, Tyskland
3.Barbara Király, Ungern
Pauline Stolarz, Frankrike

Herrar, lag
1.Frankrike
2.Tyskland
3.Spanien
Storbritannien

Herrar, individuellt
1.Sándor Dubi, Ungern
2.Guillaume Sicart, Frankrike
3.Wesley Haeke, Belgien
Hanns-Peter Herr, Tyskland

Juniorer, lag
1.Frankrike
2.Sverige
3.Polen
Ungern

Juniorer, individuellt
1.Markel Arregui, Spanien
2.Bartlomiej Gromul, Polen
3.Simon Cohen, Frankrike
Milos Petrovic, Serbien

 

Relaterade länkar

Av: AnnaL

Datum för publicering

  • 2008-03-24