01. Kendo i allmänhet

När är det lämpligt att börja träna?

2009-01-16 23:17 #0 av: Satmaran

Jag har en pojke på 7 år som länge har varit intresserad av Kendo. Jag som förälder tycker att sporten är tuff och medför en hel del skador.

Nu är frågan. När är det lämpligt att börja träna Kendo? Eller när får man börja träna denna sport? Krävs det att barnet har tränat någon annan kampsport tidigare?

Min grabb vill inte träna något annat.. Ska det va.. så ska det va Kendo!

Anmäl
2009-01-17 19:04 #1 av: Sehvrin

De flesta klubbar har en åldersgräns på 15 år, men det finns en del klubbar som har juniorträning, tyvärr verkar det inte som om Malmö-klubben har det om man kollar på deras hemsida

Jag tycker dock du ska höra av dig till klubben; om de vet att det finns intresse är ju chansen att de startar upp juniorträning större.

 

Man behöver inte ha tränat nån annan kampsport innan man börjar på kendo.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2009-01-18 01:32 #2 av: FredUm

GAK Enighet börjar med barnträning denna termin, åldrarna 8-15... Kontakta Bertil Rosenberg (telefonnummer i PM). Och när det gäller skador så skulle jag inte oroa mig: förutom blåmärken och blåsor så är kendo faktiskt relativt skadefritt.

Anmäl
2009-01-18 12:22 #3 av: Satmaran

#2 Låter perfekt :)

Då skulle min grabb kunna börja till hösten :)

Ska ta och ringa dit och höra om vi får komma och hälsa på. Kan vara intressant för grabben att se om det är så som han förväntar sig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.