01. Kendo i allmänhet

Tsuki på damer

2008-04-20 01:21 #0 av: AnnaL

Trevor Chapman sa under sitt besök i Uppsala bland allt det andra att han inte gjorde tsuki på barn och ladies. Det förra är vi förstås överrens om (barnen har ej vuxit klart i nackkotorna har jag för mig, någon kanske vill utveckla), men jag vill slänga in mina five cents om det senare.

Jag är tveksam till att generalisera över könen, men jag skulle ändå hävda att de flesta kvinnor inte har samma massa nackmuskler som de flesta män har (östrogen/testosteron ni vet) och därmed är vårt whiplashskydd något sämre.

Så jag vet inte hur ni ser på saken, det kanske är självklart, kanske inte om man ska/inte ska tsukia damer mot väggarna, men en tanke är det värt att ägna.

För min egen del brukar jag tycka att jag minsann kan ta stryk som en karl, men jag borde måhända också tänka ett steg längre ibland :D.

:stretcher:

Anmäl
2008-12-16 17:28 #1 av: Kedeviss

Man ska inte göra tsuki på gamla gubbar (herrar ~_~) heller. Jag tror det är för att de oftast har 7 dan och börjar tsukia tillbaka tills man ber om nåd :P

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.